Kunstig intelligens betegner dataprogrammer som tilsynelatende er intelligente. De kan gi økt effektivitet og automatisere mange oppgaver som inntil nylig krevde menneskelig interaksjon og samhandling. Kunstig intelligens gjennomsyrer stadig nye bruksområder, fra droner som analyserer jordbruksfelt, intelligente medisinske apparater som overvåker pasienter basert på fysiologiske målinger, til autonome navigasjonssystemer som brukes innen romfart. Dessverre kan slike dataprogrammer også misbrukes og ikke minst true personvernet.
I dette seminaret vektlegger vi spesielt personvernsutfordringene med utgangspunkt i fem ulike synsvinkler. Datatilsynet vil innledningsvis gi et regulativt perspektiv. Deretter ser vi nærmere på utfordringer relatert til tingenes internett, sikkerhet og chatboter, før det hele avsluttes med en antropologisk vinkling.
Målsettingen med seminaret er å stimulere til diskusjon og utveksling av kunnskap og erfaringer rundt forskning og innovasjon innenfor denne tematikken.
Initiativtaker til seminaret er GEMINI-senteret for IoT ved NTNU, Universitetet i Oslo og SINTEF.
Tid: 17. februar 2022, 10:00-14:00
Seminaret er gratis og åpent for alle som melder seg på ved å sende en e-post med navn og tilhørighet til Ketil.Stolen@sintef.no snarest mulig, og senest 14. februar.
Kontaktperson: Ketil Stølen
Oppdatert: 21. februar 2022.